مشاوره رایگان۰۹۳۵۹۷۳۳۲۰۶

کنیبالیزشن چیست؟

کنیبالیزشن چیست؟

کنیبالیزشن هم معنی کلمه هم خواری می باشد. موتورهای جستجو در گوگل مدام در حال تغییر الگوریتم های خود هستند. و سئوی سایت راهی برای ارتقای رتبه سایت می باشد. بنابراین این کار نیمه تاریکی هم دارد که به آن توجه خیلی کمی می شود، که باعث می شود جایگاه سایت در رتبه بندی موتورهای جستجو را به خطر بیاندازد. و همین امر برای افرادی که علاقه ای به بهینه سازی سایت خود را ندارند، با مشکلی به نام کنیبالیزشن مواجه می کند.

کنیبالیزشن چیست؟
person
tohid ebrahimi 14:14 1403 اردیبهشت 02
5دقیقه

کنیبالیزشن چیست ؟

کنیبالیزشن هم معنی کلمه هم خواری می باشد. موتورهای جستجو در گوگل مدام در حال تغییر الگوریتم های خود هستند. و سئوی سایت راهی برای ارتقای رتبه سایت می باشد. بنابراین این کار نیمه تاریکی هم دارد که به آن توجه خیلی کمی می شود، که باعث می شود جایگاه سایت در رتبه بندی موتورهای جستجو را به خطر بیاندازد. و همین امر برای افرادی که علاقه ای به بهینه سازی سایت خود را ندارند، با مشکلی به نام کنیبالیزشن مواجه می کند.
این زمانی اتفاق می افتد که چند تا پست به طور همزمان، با کلمه کلیدی مشابه انتشار پیدا کنند. در این صورت کلمات مشابه، شانس یکدیگر در گرفتن رتبه در گوگل را می گیرنن به اصلاح می بلعند. به عبارتی صفحات یک سایت، در موتورهای جستجوی رقیب محسوب می شوند. و مانع پیشرفت همدیگر می شوند. که در ادامه به توضیحات بیشتری از این واژه می پردازیم.

 
کنیبالیزشن چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد؟

کنیبالیزشن چیست؟

 کنیبالیزشن می تواند تاثیر منفی بر روی جایگاه و رتبه بندی صفحات سایت بگذارد. به همین دلیل قصد داریم، با قدم گذاشتن در نیمه تاریک سئو، راه حل های پیدا کردن مشکل هم نوع خواری و نحو رفع این مشکل در بین صفحات سایت را پیدا کنیم. به عبارت دیگر این امر در سئو به شرایطی گفته می شود، که دو یا چند صفحه ار سایت مان، با یک کلمه کلیدی ساخته شده باشند. مانند، من یک مقاله با کلمه کلیدی (سئو محتوا) نوشته ام، و این مقاله به صفحه یک گوگل رسیده، حالا اگر دوباره یک مقاله در سایتم بسازم که کلمه کلیدی اصلی اش همان کلمه سئو محتوا باشد، جایگاه کلمه قبلی را بهب خطر انداخته، و بازدید از آن صفحه را کاهش می دهد.
کنیبالیزشن مختص سئو نیست. بلکه در بازاریابی و فروش نیز به کار برده می شود. مثلا اگر برند ما محصولی را تولید کند که با فروش آن، فروش یکی دیگر از محصولات ما افت کند، در اصطلاح هم نوع خواری یا کنیبالیزشن اتفاق افتاده است.

 
کنیبالیزشن چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد؟

کنیبالیزشن چه تاثیری بر سئو دارد؟

هم نوع خوای کلمات کلیدی، اتفاق خوبی از لحاظ سئویی برای سایت نیست. بسیاری از سایت هایی که دچار این مشکل می شوند، صاحب آن ها یا متوجه آن نیست یا اگر می دانند هم خوشحال این قضیه هستند که گوگل دو تا از لینک های آن ها را بر روی یک کلمه کلیدی، در صفحه نتایج جستجو نشان می دهد. ولی نمی دانند که اگر با یک صفحه با کیفیت روی همان کلمه در نتایج قرار گیرند، ممکن است گوگل جایگاه بهتری در نتایج جستجو به آن ها بدهد. برخی از این مشکلات:

نمایش صفحه اشتباه در نتایج جستجو

زمانی که کاربر لپ تاپ سامسونگ را جستجو می کند، انتظار دارد یک صفحه دسته بندی را ببیند که گزینه های متفاوتی دارد. اگر صفحه مربوط به یک محصول خاص نمایش داده شود، به دلیل محدود بودن انتخاب، شانس اینکه اون کاربر خرید را انجام می دهد کاهش پیدا می کند.

سردرگمی گوگل برای رتبه دهی به صفحات

شما می خواهید که گوگل صفحات شما را در برابر یکدیگر ارزیابی کند، و انتخاب کند که کدام یک برای کلمه کلیدی مورد نظر مناسب تر است. در واقع این کار گوگل را برای رتبه دهی به صفحه اصلی گمراه می کند. و در اخر نتیجه این کار رقابت صفحات خواهد بود.

هدایت نادرست کاربران و خزنده های گوگل توسط لینک ها و انکرتکست ها

اگر لینک های داخلی و خارجی مربوط به کلمه خاصی را به چندین صفحه بدهیم، اعتبار بین چندین صفحه تقسیم می شود. ولی اگر همه این لینک ها و با انکرتکست درست به یک صفحه داده شود، تمام اعتبار فقط برای یک صفحه در نظر گرفته می شود. 

کرال باجت سایت شما هدر میرود

کرال باجت یا بودجه خزش، تعدات دفعاتی است که رباط های موتور جستجو در یک مدت زمان مشخص از سایت شما دیدن کرده و آن را کرال می کند. داشتن چندین صفحه که به یک کلمه کلیدی خاص اختصاص یافته است، منجر به کرال و ایندکس شدن صفحات تکراری و اتلاف بودجه خزش می شوند.
توجه داشته باشید که مشکل بودجه خزش ممکن است در سایت های کوچک اصلا نگران کننده نباشند. ولی در سایت های بزرگ مانند سایت های خبری یا سایت های فروشگاهی که داری چندین هزار یا چندین میلیون صفحه هستند، حتما به آن باید توجه شود.

کنیبالیزشن نشانه کیفیت پایین صفحه است

چند تا صفحه با هدف قرار دادن یک کلمه کلیدی مشابه، به کاربران این را اعلام می کند که، محتوای شما احتمالا بی ارزش و بی کیفیت است. همچنین این کار به گوگل نشان می دهد که، ممکن است محتوای شما با کلمات کلیدی تان در هر صفحه مطابقت نداشته باشد.

نرخ تبدیل سایت کاهش می یابد

وقتی پدیده کنیبالیزشن اتفاق می افتد، حجم ترافیکی که باید به یک صفحه هدایت شود، بین چندین صفحه پخش می شود. و معمولا یکی از این صفحات ترافیک بیشتری هم دارد، وقتی کاربر به جای صفحه اصلی، وارد صفحات دیگر می شود. بدین صورت نرخ تبدیل هم کاهش پیدا می کند. چون این صفحات باب میل کاربر نیستند، و کاربر به سرعت از سایت خارج می شود.

 
کنیبالیزشن چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد؟

چگونه مشکل کنیبالیزشن را حل کنیم؟

وقتی با این مشکل روبه رو شدید اصلا نگران نباشید. به شما خواهیم گفت که آن ایراد را چگونه برطرف کنید.

لینک سازی داخلی

با لینک سازی داخلی شما می توانید به گوگل بفهمانید که کدام یک از مقالات شما مهم تر است، و باید رتبه بالاتری را کسب کند. برای همین می توانید از پست های کم اهمیت تر با همان کلمه کلیدی، به پست مهم تر خود لینک دهید. و از هم نوع خواری نجات دهید.

استفاده از تگ کنونیکال

این راه حل به محتواهای تکراری مربوط می شود. می توانید به جای حذف صفحه تکرار شده، از برچسب کنونیکال استفاده کنید. و مشکل سایت تان را برطرف کنید. این تگ به گوگل می گوید که صفحه مورد نظر هیچ ارزش ندارد، و ربات ها را به صفحه هدف منتقل می کند.

لینک سازی خارجی قوی

استفاده از لینک سازی خارجی قدرتمند، می توانید این پیام را به گوگل برسانید که صفحه مورد نظرتان برای یک کلید واژه خاص، کدام یک از صفحاتی که موجود است می باشد. که این روش می تواند هزینه بر باشد.

عین کلمه کلیدی را در URL قرار دهید

یکی دیگر از ترفندها این است که، عین کلمه کلیدی را به فارسی یا انگلیسی در آدرس صفحه خود به کار برید. البته این کار را بعد از آن که پیج قبلی را به یک آدرس جدید ریدایرکت کردید انجام دهید.

محتوا را مجدد بهینه کنید

گرچه ترکیب محتوا می تواند کار ساز باشد، اما اگر میزان مطلوبی از ترافیک و بک لینک برای هر دو مقاله کسب کرده اید، این کار فکر چندان خوبی نخواهد بود. ولی در این حالت اگر دوست دارید هر دو محتوا را با وجود یک کلید واژه یا عبارت مشترک نگه دارید و آن را حفظ کنید، می توانید آن ها را مجدد بهینه کنید. یکی ازمحتوا ها را بر روی عبارتی که در حال بررسی آن هستید، تمرکز کنید و بعد مقاله ی دیگری را به منظور پوشش کلمه کلیدی یکسان تنظیم نمایید.

استفاده از ریدایرکت

زمانی این راه حل تاثیرگذار است که، هیچ کدام از روش های گفته شده جواب ندهد. و رقابت بین صفحه ای مهم با صفحه های کم اهمیت مثل برچسب، مقاله و ... باشد. با این کار شما خزنده های گوگل و کاربران ورودی به صفحه کم اهمیت تر را به طور خودکار به صفحه مهم انتقال می دهید، و کم کم آدرس صحیح به گوگل معرفی می شود. توجه داشته باشید که در گزینه کم اهمیت، کلمات ایندکس شده مهم در درون خود نداشته باشد. چون قرار است با تمامی کلمات، به صفحه جدید انتقال یابد. ریدایرکت انواع مختلفی دارد که باید از نوع 301 آن که دائمی است استفاده کنید. اگر بدون استفاده از ریدایرکت 301 اقدام به حذف صفحه کم اهمیت کنید، ارور 404 به کاربران نمایش داده خواهد شد. که این خود امتیاز منفی برای سئوی سایت شما خواهد بود.

استفاده از تگ نوایندکس

استفاده از این راه حل، احتمالا آخرین روش برطرف کردن کنیبالیزشن در سایت باشد. اگر روش های گفته شده موثر نباشند، می توانید با تگ rel=noindex تمام صفحات مشابه را به جز صفحه هدف، از ایندکس ربات های گوگل خارج کنید.

 

کلام آخر

می توانم بگویم که رفع مشکل کنیبالیزشن نیاز به تخصص و تجربه زیادی دارد. و این برای سایت ها از مشکلات رایج می باشد. برای حل این اتفاق باید در زمینه تولید محتوا، سئو تکنیکال و بررسی استراتژی دانش زیادی داشته باشید. افرندوب در کنار شماست تا هر گونه سوال برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع مشکلات تان شما را همیاری کند، پس با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نظرات

اولین نفر برای نظرات باشید!
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، قسمت‌های مورد نیاز با * علامت گذاری شده‌اند

تعرفه خدمات سئو سایت

پایه پیشرفته حرفه ای سفارشی
تولید محتوا 8 مقاله 12 مقاله 16 مقاله 20 مقاله
تحقیق کلمات کلیدی 20کلمه 30کلمه 45کلمه 60کلمه
افزایش رتبه کلمات کلیدی 3 کلمه 5 کلمه 8 کلمه 12 کلمه
آنالیز url ها
آنالیز بک لینک ها
آنالیز محتوا های تکراری
انالیز رقبا
بهینه سازی عنوان صفحات
بهینه سازی دیسکریپشن
بهینه سازی لینک های داخلی
بهینه سازی تصاویر
لینک سازی خارجی 5 لینک 10 لینک 15 لینک 20 لینک
استراتژی ریپورتاژ اگهی
ساخت شبکه های اجتماعی 1 2 4 6
ثبت سایت در سرچ کنسول
ثبت نقشه سایت
بهبود سرعت وب سایت
مشاوره رایگان سئو تا 45 دقیقه تا 1 ساعت تا 2 ساعت تا 3 ساعت
قیمت ماهانه پروژه 5,9 میلیون تومان 8,9 میلیون تومان 13,9 میلیون تومان تماس بگیرید
نمونه کارهای  مرتبط

افرند وب در یک نگاه

شرکت ایده پردازان هوشمند افرند با نام تجاری افرند وب در زمینه فناوری اطلاعات و دیجیتال مارکتینگ در شاخه طراحی سایت با توجه به نیاز روز کسب و کارها به طراحی سایت فروشگاهی ، طراحی سایت اختصاصی ، طراحی سایت با وردپرس و سفارش طراحی سایت با کاهش هزینه ها بنا به دلایل اقتصادی این روزها در تلاش است که در کنار هموطنان عزیزمان بعنوان کوچکترین عضو این جامعه خدمت رسانی کند. در زمینه سئو سایت و بهینه سازی سایت با کادری مجرب حاظر به خدمت رسانی و ثبت سفارش سئو سایت و سئو حرفه ای برای رونق بخشیدن به تمامی کسب و کار ها میباشد. شما میتوانید با طراحی اپلیکیشن به راحتی روی گوشی خدمات و محصولات خود را به اشتراک بگذارید سفارش طراحی اپلیکیشن خود را به ما بسپارید.